
Mam na imię Lidia i jestem dyplomowanym dietetykiem oraz psychodietetykiem.
Specjalizuję się w prowadzeniu dzieci, rodzin, kobiet w ciąży, kobiet karmiących piersią oraz osób z zaburzeniami odżywiania. Moim szczególnym obszarem zainteresowania jest dietetyka pediatryczna, a pierwsze wyzwania żywieniowe stawiają mi przede wszystkim moje dzieci.
Współpracuję z całą rodziną prowadząc edukację żywieniową, układając jadłospis z uwzględnieniem towarzyszących schorzeń, który będzie dostępny dla wszystkich członków rodziny i nie będzie zmuszał do gotowania kilku obiadów jednocześnie.
Prowadzę konsultacje i układam jadłospisy dla kobiet w ciąży z nadwagą, otyłością, chorobami autoimmunologicznymi, cukrzycą ciążową, cholestazą i innymi problemami, w których może pomóc wdrożenie indywidualnie opracowanego jadłospisu.
Współpracuję z osobami, które wielokrotnie próbowały wdrożyć dietę, ale z różnych powodów porzucały ją lub po zakończeniu stosowania jadłospisu powracały do złych nawyków żywieniowych. Razem określimy problem i odnajdziemy sposoby na rozwiązanie trudności.
Stale poszerzam swoją wiedzę interesując się nutrigenetyką, która znajduje zastosowanie szczególnie u osób z wieloma niepowodzeniami żywieniowymi.
Konsultuję osoby z zaburzeniami odżywiania pomagając im zrozumieć przyczynę problemu. Wspólnie spróbujemy odnaleźć wyjście z trudnej sytuacji oraz sposoby na poprawę komfortu życia.
Pomagam rodzicom dzieci ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi, alergiami, wybiórczością pokarmową. Konsultuję także osoby rozwijające się w spektrum autyzmu uwzględniając ich potrzeby żywieniowe. Mogę dostosować warunki wizyty do specjalnych potrzeb pacjenta: wizyta on – line, zapewnienie odpowiednich warunków podczas wizyty w gabinecie, w szczególnych przypadkach wizyta w domu pacjenta.
Prowadzę warsztaty z kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych – (LINK)
Zmiany i poprawa komfortu życia są na wyciągnięcie ręki! Zapraszam do kontaktu.
DYPLOMY I SZKOLENIA
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu – dyplom mgr dietetyki
SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny – ukończenie studiów podyplomowych z psychodietetyki
Instytut Psychodietetyki we Wrocławiu – szkolenie „Praktyczne problemy dotyczące żywienia małych dzieci i niemowląt”
SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny – uczestniczka konferencji „Psychodietetyka jako narzędzie wsparcia w chorobie”
Instytut Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, Klinika Nerwic, Zaburzeń Osobowości i Odżywiania – udział w IV Ogólnopolskiej Konferencji Zaburzeń Odżywiania – Wyzwania i Pułapki Terapeutyczne w Leczeniu Zaburzeń Odżywiania
Izba Coachingu Oddział Śląski – uczestnictwo w warsztatach: Psychologia pozytywna w coachingu – inspiracje i zastosowania
SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny – udział w konferencji szkoleniowej I Śląskie Spotkania z Terapią Rodzin i Par
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie, Zakład Biochemii i Żywienia Człowieka III Międzynarodowa Konferencja Naukowo – Szkoleniowa z cyklu spotkań z Dietetyką Funkcjonalną Neurobiota – Jak jelita zmieniają funkcjonowanie mózgu. Wyzwania diagnostyczne i terapeutyczne.
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie, Zakład Biochemii i Żywienia Człowieka V Międzynarodowa Konferencja Naukowo – Szkoleniowa z cyklu spotkań z Dietetyką Funkcjonalną Neurobiota 2 – Autyzm i Borelioza: Fitoterapia i Żywienie Pacjentów
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie, Zakład Biochemii i Żywienia Człowieka VI Międzynarodowa Konferencja Naukowo – Szkoleniowa z cyklu spotkań z Dietetyką Funkcjonalną Depresja – Diagnostyka, Leczenie, Żywienie
Politechnika Opolska – udział w II Opolskiej Konferencji „Zdrowa Opolszczyzna”
Instytut Psychodietetyki we Wrocławiu – szkolenie „Żywienie w chorobach tarczycy”
Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej – ukończenie szkolenia „Dietoterapia i Żywienie Kliniczne w Onkologii”
Akademia Bliżej – ukończenie Szkoły Mediacji
Akademia Bliżej – ukończenie licencjonowanego kursu Akademia Coachingu